Telefon: 81 888 32 20
Waluta:
PLN

Polityka prywatności

Opublikowano:

§ 8 Polityka prywatności oraz ochrona danych osobowych

1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania, wykorzystaniaoraz ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników serwisu www.drewmax-online.pl

2. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się zgodnie z obowiązującymi przepisami,  w szczególności z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE  oraz przepisami krajowymi, w szczególności z Ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o Ochronie Danych Osobowych.

3. Administratorem danych osobowych (ADO) zawartych w sklepie internetowym www.drewmax-online.pl jest firma Drewmax W.M. Bieńkowscy s siedzibą w Puławach zwanego dalej "Sprzedawcą"

4. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych Sprzedawca opracował wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Sprzedawca kontroluje ich wykonywanie i stale sprawdzenie ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

5. Dane osobowe Użytkowników sklepu www.drewmax-online.pl przetwarzane są przez Sprzedawcę, jako Administratora Danych Osobowych, w celu zawarcia i realizacji Umowy sprzedaży. Podanie wszystkich danych jest dobrowolne, jednakże może być konieczne dla realizacji Umowy Sprzedaży.

6. Sprzedawca stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę danych   osobowych Klientów serwisu realizując Politykę Bezpieczeństwa Informacji oraz wymagania wynikające z Ustawy o Ochronie Danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych Dz.U. 2014 poz.1182.

7. Klient ma prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz do ich poprawiania i usunięcia. Dane osobowe mogą być poprawiane lub usuwane po zalogowaniu się na konto Klienta lub w przypadku Klientów niezarejestrowanych, Klient może dokonać modyfikacji lub usunięcia swoich danych wysyłając odpowiednie żądanie do Sprzedawcy na adres e-mail skleponline@drewmax.pl

8.  Klient oświadcza, iż podane przez niego dane osobowe są danymi Klienta oraz, że są prawdziwe, aktualne i kompletne.

9. www.drewmax-online.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

a. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje, które podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu zakładania Konta w serwisie,

b. poprzez gromadzenie plików “cookies”. www.drewmax-online.pl zbiera dane sesyjne w celu korzystania z witryny i serwisu. Użytkownik w każdym wypadku może  zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje przeglądarki internetowej.


10.  Każdy Klient ma prawo wglądu do swoich danych, zmiany ich oraz odwołania zgody na przetwarzanie.


11.  PLIKI COOKIES - Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.